Antep fıstığı yenilebilen kabulu bir kuruyemiştir. Antep fıstığı ağacında büyüyen ve farklı şekillerle tüketilen antep fıstığı ana vatanı; ortadoğu ve orta asyadır. Türkiye’de en yoğun olarak Gaziantep ve Şanlıurfa yer almaktadır. Antep fıstığı; faydaları bakımından çok sayıda faydası bulunan, besleyici bir kuruyemiş çeşididir.
Antep fıstığının çok sayıda faydası bulunmaktadır. Düzenli olarak tüketildiğinde faydalarını görebileceğiniz antep fıstığının en önemli faydaları arasında; besin değerlerinin yüksekliği ve kanser oluşumunu engelleme yer almaktadır.
Antioksidan özelliği sayesinde, antep fıstığı yaşlanma karşıtıdır.
Kemik ve kas güçlenmesine yardımcı olur: İçeriğindeki protein zenginliği sporcular ve çocuklar için iyi bir ara öğün olmasını sağlar.
İçerisinde bulunan B6 vitamini sayesinde, kanser türlerine karşı korunma sağlar.
içerisindeki faydalı yağlar sayesinde kilo alımını engeller.
Akciğer için iyi bir iltihap temizleyicidir.
Antep fıstığı kalori bakımından; yoğun kalori oluşturan bir besindir. 100 gram antep fıstığı 560 kaloriye tekabül eder. Bir avuç antep fıstığı yaklaşık 8 gram protein içerir. Yine A, C vitamini ve demir anlamında da güçlü bir besin kaynağıdır.
Antep fıstığını taze veya yaş olarak tüketebilirsiniz. Kavrulmuş veya dalından koparılan hali ile tüketebileceğiniz antep fıstığını yine tatlılarda kullanabilirsiniz.
Antep fıstığı içi; özellikle tatlı sektöründe en çok kullanılan kuru yemişler arasındadır. Toz şekli ve kırma antep fıstığı içi ile tatlılar için üretilmiştir. Lokum yapımında, baklavalarda ve birçok tatlı çeşidinde kullanıma uygun bir kuruyemiştir.
Kabuklu çiğ antep fıstığı, protein bakımından oldukça zengin, tuzsuz olan bir antep fıstığı çeşididir. Kavrulmamış antep fıstığı ülkemizde çok yaygın olmasa da, kavrulmamış fındık kadar lezzetli ve besleyicidir.
Antep fıstığının en lezzetli formlarından birisi olan antep fıstığı gurme, az kavrulmuş bir lezzettir. Özenle seçilen antep fıstığı, günlük protein ihtiyacının karşılanmasında iyi bir yardımcıdır.
Kuruyemişler arasında ülkemizde en çok tercih edilen ve yetiştirilen antep fıstığı, ara öğün veya atıştırmalık olarak da çok besleyici bir seçenek. günde bir avuç tüketebileceğiniz bu kuruyemişin faydaları oldukça fazladır. B6 vitamini bakımından zengin olan antep fıstığını düzenli olarak tüketebilirsiniz.
Her yılın temmuz ve ağustos aylarındaki hasattan elde edilen, baklavalık boz antep fıstığı tozu; tüm tatlılarlar ve baklavalarda kullanıma uygun ve tatlılarınıza lezzet katmak için üretilmiştir.
Antep fıstığının ilk hasadından elde edilen boz antep fıstığı, antep fıstığının en kalitesi olarak da bilinir. Tatlılarda tercih edilen boz antep fıstığı, koyu yeşil renge ve enfes bir lezzete sahiptir.
Helva, baklava, çikolata, lokum gibi gıdalara eklenerek tüketilen tane kırmızı antep fıstığı için, tam olgunlaşmış antep fıstığıdır. Tatlılara harika bir lezet katan tane kırmızı antep fıstığı, antep fıstığının en kaliteli çeşidinden birisidir.
Teze yaş antep fıstığı, kavrulmadan elde edilen, oldukça besleyici bir antep fıstığı çeşididir. Tuzsuz olan ve gün içinde atıştırmalık olarak tercih edilebilen bu kuruyemiş, hem sağlıklı hem de besleyici bir öğündür.
Fındık, ceviz gibi kuruyemişlerin özel kıracağı olduğu gibi antep fıstığının da özel bir kıracağı mevcuttur. Taze antep fıstıklarını bu özel kıracak ile zahmetsizce kırabilir, antep fıstığının içine kolayca ulaşabilirsiniz.
.