Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kapat
Sepetim

diger-baharat-cesitleri.jpg (56 KB)Çeşitli Baharatlar

Filtre
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Marka
Model
{{ FILTER.NAME }}
Fiyat
Görüntüle
Toplam 53 ürün bulunmaktadır.

Baharat Çeşitleri

Baharatlar yüzyıllardır yiyeceklerin lezzetini arttırmak ve geleneksel tariflere ilginç dokunuşlar katmak için kullanılmıştır. Mutfak kültürünün önemli bir bileşeni ve dünyanın farklı yerlerinden mutfakların başarısında kilit bir faktördür. Her mutfağın, her yemekte ayrı lezzetleri ortaya çıkaran kendine özgü baharat kombinasyonları vardır. Bitkilerden, farklı yöntemlerle elde edilen çeşitli birçok baharat, yemekleri benzersiz tatlarla harmanlar. Alternatif tıptaki yeri bir yana, tarihin en eski zamanlarından beri değeri oldukça yüksek olan baharatların ham maddesini oluşturan bitkiler; kök, gövde ve yapraklarına ayrılarak baharat çeşitlerini oluşturur. Kırmızı pul ve toz biber, karabiber, kimyon ve kekik gibi baharat çeşitleri, Türk mutfağının sık kullanılan tatlarıdır. Bu baharatların aromalarının yeterli ve zengin olabilmesi için ise taze ve özenle seçilmiş bitkilerden elde ediliyor olması gerekir.

Baharat Çeşitleri Nelerdir Ve Hangi Yemeklerde Kullanılır?

Baharatların tamamı bitkiler ve bitkilere ait bölümlerden oluşur. Bu kadar fazla çeşidi tat, doku gibi kategoriler altında toplamak ise oldukça zordur. Yemeklerin lezzeti üzerinde etkisi oldukça büyük olan baharat çeşitleri, karabiberi, kırmızı biberi, haşhaşı, zencefili, karanfili, zahteri, yenibaharı ve dahası ile egzotik yemekleri deneyimlemeyi mümkün kılar. Bu baharatların zengin doğasını öğrenmek ise mutfaktaki yaratıcılığı güçlendirir. Her baharatın farklı bir notası, tat grubu ve şifası vardır. Baharatlar sağlık anlamındaki sakinleştirici, kan şekeri düzenleyici gibi etkileri de göz önünde bulundurularak kullanıldığında en yüksek verimi sağlar.

Baharatları elde ediliş şekillerine göre kategorize etmek gerekirse yapraklarından elde edilen, meyveden elde edilen ve tohumdan elde edilen baharatlar olarak üç gruba ayırabiliriz.

Tohumdan Elde Edilen Baharatlar

Tohumdan elde edilen baharatların saklama süresi daha uzundur. Öğütülerek tüketildiklerinde tat ve etki açısından daha verimli sonuç verirler. Bu baharat çeşitlerine hardal, keten tohumu, susam ve çörek otu örnek verilebilir.

Yapraklarından Elde Edilen Baharatlar

Bu kategorideki baharatlar, bitki yapraklarının uygun ortam ve sıcaklık şartlarında kurutulması, ardından öğütülmesi ile elde edilir. Defne, nane, fesleğen, kekik, biberiye, ve zahter en sık tercih edilen yaprak baharatlarıdır. Genelde ferahlatıcı ve doğal bitişler bırakan tatlardır.

Meyvelerinden Elde Edilen Baharatlar

Meyvelerinden elde edilen karabiber, kırmızı biber, vanilya, yenibahar ve kişniş gibi baharatlar, en keskin aromaların bulunduğu gruptur. Meyve, bir bitkinin en değerli ve besin değeri yüksek olan bölümü olması ile bu etkiyi sağlar.

Yemeklerde kullanım şekilleri incelendiğinde, baharatların çeşidi ve ölçüsü yeniliğe açık mutfaklarda sınır tanımasa da daha kurallı mutfaklarda bazı kalıplar içinde değerlendirilebilir. Türk mutfağı sınırları içerisinde et yemeklerinde keskin ve hareketli aromalar için karabiber, kekik, köri, yenibahar kullanılabilir. Daha hafif marinasyonlar için de defne yaprağı ve fesleğen tercih edilebilir. Sebze yemekleri için nane, karabiber ve kırmızı pul biber vazgeçilmez baharat kombinasyonları oluşturulabilir iken salatalar sumak, reyhan, fesleğen ve kekikle lezzeti zirveye çıkarabilir.

Baharat Karışımları Uzun Süreli Kullanım İçin Nasıl Saklanır?

Baharatlar çok yoğun aromatik lezzete sahip gıdalar olduğundan yemeklerde çok küçük miktarlarda kullanılır. Kullanılan baharat ve baharat karışımlarının ömrünü uzatmak için birkaç püf noktaya dikkat edilmesi, tazeliği korumasıyla birlikte gıdanın bozulma süresini de erteleyecektir. Eğer baharatlarınızı evde öğütme imkanınız varsa tohum olarak, öğütülmemiş, yani taneli olarak satın alırsanız ve bu şekilde muhafaza ederseniz, baharatın bozulma süresini oldukça uzatmış olacaksınız.

Bu imkana sahip değilseniz, baharatları satın alırken paket gramajını kendi kullanım sıklığınızla doğru orantılı olacak şekilde tercih etmeniz önerilir. Taze7 bünyesinde barındırdığı yenibahar, kekik, karabiber, beyaz karabiber, yeşil karabiber, zahter, isot, zerdeçal, tarçın, limon tuzu, sumak, kimyon ve daha onlarca baharatı 100gr, 250gr, 500gr ve 1kg olacak şekilde paketlemeler ile satışa sunar. Bu sayede tüketiciler yemek pişirme sıklığına göre baharatlara bozulmadan saklayabileceği şekilde sahip olabilir.

Baharat Çeşitleri Taze7 ile En Taze Formunda!

Baharatlar, yiyeceklerin lezzetini arttırmak için yüzyıllardır kullanılır. Yemekleri sadece güçlü tatlar ile buluşturmakla kalmaz, aynı zamanda sindirime yardımcı, iltihap önleyici gibi faydaları da sağlayan ve bağışıklığı artıran bileşikler içerirler. Her evin mutfağında bir köşeyi mutlaka süsleyen baharatların değeri tartışılmaz. Bu baharatların en taze ve özenle hazırlanmış versiyonları ise kalitesini her yemekte ortaya koyar. Taze7, yeni mahsul baharat bitkilerini özenle toplar, en doğru tekniklerle yenilebilir hale getirir. Gıda sağlığına ve standartlarına uygun çalışma koşulları altında en taze bitkiler özenle kurutulur, doğru tekniklerle paketlenir. Yemekleri renklendirecek ve sofralara en egzotik kokuları yayacak baharat çeşitleri, özel gramajlarda paketlenir. Tüketici kendi istek ve ihtiyacına en uygun formda ve gramajdaki ürünlerle mutfağını renklendirir.

Aynı gün kargo, kolay ödeme ve güvenli alışveriş şartları altında Taze7’den mahlepten haşhaşa, hindistan cevizinden safrana, köriden keçi boynuzuna, onlarca baharat çeşidine rahatlıkla ulaşabilirsiniz. İstek ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda özel ambalajında ve çeşitli ölçülerde taptaze baharatlar satın alabilir, mutfaklarınızı Taze7 kalitesi ile tanıştırabilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.